Lifelong Kindergarten

Distribuiti cu dragoste

Prezentare

Lifelong Kindergarten

Lifelong Kindergarden : (Grădinița pe tot parcursul vieții) :

Cultivarea creativității prin proiecte, pasiune, colegi și joacă este o carte a profesorului MIT Mitchel Resnick. Acesta a activat și activează ca director al echipei Scratch.

În zilele noastre, la grădiniță, copiii petrec mai mult timp cu fișe de matematică și cu fișe de fonetică decât cu blocuri de construcție și vopsea cu degetele. Grădinița devine din ce în ce mai mult asemănătoare restul școlii. În Lifelong Kindergarten (Grădinița pe tot parcursul vieții), Resnick susține exact contrariul: restul școlii (chiar și restul vieții) ar trebui să fie mai mult ca grădinița.

Pentru a prospera în lumea de astăzi în schimbare continuă și rapidă, oamenii de toate vârstele trebuie să învețe să gândească și să acționeze creativ – și cel mai bun mod de a face acest lucru este concentrându-se mai mult pe imaginație, creativitate, joacă, împărtășire și reflectare, așa cum fac copiii în grădinițe tradiționale.

Bazându-se pe experiențe de peste treizeci de ani la Media Lab al MIT, Resnick discută despre noi tehnologii și strategii pentru implicarea tinerilor în experiențe creative de învățare. El spune povești despre cum copiii își programează propriile jocuri, povești și invenții și colaborează prin re-mixuri, crowdsourcing și proiecte de grup la scară largă.

Oferind tinerilor oportunități de a lucra la proiecte, pe baza pasiunilor lor, în colaborare cu colegii, într-un spirit ludic, îi putem ajuta să se pregătească pentru o lume în care gândirea creativă este mai importantă ca niciodată. Cartea este scrisă având în conținut multe din experiențele amintite în Think.And.Scratch- Gândește.și.Scratch

Traducere din site-ul  Fundației Scratch


Distribuiti cu dragoste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *