“Hello, World!”, “Salutare, lume!”

Distribuiti cu dragoste

Dezvoltatorii de software veterani cunosc programul Hello World ca fiind primul pas în învățarea programării. Programul, care scoate o variantă de „Hello, World!” pe afișajul unui dispozitiv, poate fi creat în majoritatea limbajelor, ceea ce îl face unul dintre cele mai de bază programe implicate în procesul de codificare. De fapt, un proiect recent de la Association for Computing Machinery (ACM) de la Louisiana Tech a descoperit că există cel puțin 204 versiuni ale programului.

Utilizarea principală pentru programele Hello World a fost subliniată mai sus: Este o modalitate prin care codificatorii începători să se familiarizeze cu un nou limbaj. Cu toate acestea, aplicațiile acestor programe depășesc o introducere în lumea codificării. 

Înainte de anii 1970, majoritatea oamenilor vedeau computerele ca echipamente complexe și costisitoare rezervate cadrelor universitare, apărării sau muncii guvernamentale. De-a lungul anilor, liderii industriei au muncit din greu pentru a lupta împotriva acestui stigmat și pentru a dovedi publicului larg că computerele erau, de fapt, utile. Și când a fost lansat PDP-11, unul dintre primele microcalculatoare comerciale de succes, Hello World a început să se răspândească. Utilizatorii puteau acum să „vorbească” direct cu noul lor echipament folosind un limbaj de programare. Pe măsură ce computerele programabile au devenit din ce în ce mai răspândite, mai mulți oameni au apelat la limbajul de programare C al lui Kernighan și o reintroducere în Hello World pentru a-și începe călătoria profesională.

Deși ar părea că vorbim despre un program simplu , acest program face apel la elemente fundamentale ale programării. În continuare limbajele folosite de către mine :

Scratch

Think.And.Scratch

 

Edublocks

 

 

Python

 

 

C++

 

 

 

 


Distribuiti cu dragoste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *